Öne Çıkanlar Kids By Fatih Kıral Isıcam Sistemleri Yapı Fuarı – Turkeybuild portakal çiçeği karnavalı Alper Derinboğaz

Hem kalabalık hem sakin
İstanbul merkezli ofisinde mimari ve iç mimari disiplinler kapsamında tasarım, tasarım danışmanlığı, tasarım yönetimi, uygulama ve kontrolörlük hizmetleri sunan Boytorun Architects, KemerCountry sitesi içerisinde yer alan DRC Evi’ni kalabalık ve sosyal bir ailenin ihtiyaçlarını ön planda tutarak tasarladı.

Evden bağımsız da çalışabilen bir dış mekân destek alanı oluşturuldu.

Mimarlar tarafından genç, çocuk ve ebeveyn odaları, evin ortak alanlarından ayrıştırılarak, kullanıcılar için daha izole ve özel alanlar kurgulandı. Bu kurguya, ailenin misafirleriyle kalabalık buluşmalarına imkân verecek büyük yaşam alanları ve yine gençlerin ayrıca toplanabileceği ikinci alt salon eklendi. Sauna, jakuzi gibi bakım alanlarının da bulunduğu ikinci alt salonun, bahçe ve havuz bölümüyle geçişleri kurgulanarak, evden bağımsız da çalışabilen bir dış mekân destek alanı oluşturuldu.

Çatı penceresiyle damlacıkların İçerisine doğal ışık dolması sağlandı.

3 katlı evin düşey sirkülasyonu, merdivenlerde oluşan ritmi kıran ve zemin katta objeleşen bir tasarımla çözüldü. Özel üretim cam damlacıklar, merdiven boşluğunu vurgulayacak ve korkuluk tasarımlarına fon oluşturacak şekilde kullanıldı. Bu alanın tam üstünde yer alan çatı penceresiyle damlacıkların içerisine doğal ışık dolması sağlandı.

Zemin aydınlatmalarının, evin yaşam, destek ve açık alanları arasında Hansel&Gretel’in eve dönüş yöntemine benzer bir rehberlik yapması planlandı. Evin destek mekânları, kalabalık çalışma ekibinin hem kullanıcılara yardımcı olmasına, hem de ihtiyaç olmadığında tamamen içe çekilmelerine imkan verecek şekilde çözüldü. Malzemeler ve yüzeyler kütle hareketlerine paralel olarak yüksek kontrastlı seçildi.

Daha önce birçok küçük mekândan oluşan mevcut evin dönüşümü, tüm bu ihtiyaçlar düşünülerek özel mekânlar ve büyük sosyal alanlarla bütünleştirilerek yeniden kurgulandı.

Evde bulunan ıslak zeminler ise evin tasarımına uygun olarak oluşturuldu. Fonksiyonellik ve sadelik ön planda tutulurken zarafetten ödün verilmedi.


PROJE KÜNYESİ
Proje Yeri: İstanbul
Proje Tipi: Konut iç mekân
Tasarım: Boytorun Architects
İşveren: Özderici Ailesi
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.