Öne Çıkanlar İsmail Doğan Şişecam Topluluğu alışveriş festivali İstanbul Cam 2016 Fuarı Halı

Ev sahibi dışında park yasaktır!

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde bulunan ve garaj olarak kullanılan mekan Studio OxL Mimarlık'ın başarılı ekibi sayesinde cevre dostu, enerji tasarrufu sağlayan, şahane bir lofta dönüştürülüyor.

Garajın bulunduğu bölge, klasik tuğla binalarının olduğu ve 19'uncu yüzyıl mimarisinin yoğun bir şekilde hissedildiği yer... 30 metrekarelik bu garaj; salon, mutfak, antre, yemek odası, koridor, çalışma odası, yatak odası ve banyosu olan bir yaşam alanına dönüştürülüyor.

Bina önce temel şekilde onarılmaya başlanılıyor. Bakımsız ve harabe haldeki garaj, önceki halini görenleri yaşam alanı olacağına inandıramasa da uzman kadronun titiz çalışmaları sayesinde inanılması güç bir hale getiriliyor.

Ev, modern ve işlevsel loft bir mekan haline dönüştürülüyor. Loft mantığı gereği duvarlarla ayrılmayan mekana ya ana kapıdan ya da garaj tarafından giriş yapılabiliyor. Orijinalliğine bağlı kalınan çalışmada evin içine bir de garaj ekleniyor.
 
Mekanın getirdiği kısıtlamaları ortadan kaldırmak için mekanın ortası bir çeşit iç avlu gibi düzenlenmiş ve evde ihtiyaç duyulan doğal ışık bu şekilde sağlanmış. Bu iç avlu aynı zamanda evin özel ve sosyal alanlarını ayıran bir ara bölge işlevi de görüyor.

Evin, avlunun bir tarafında oturma odası ve mutfağı, diğer tarafında da çalışma odası, yatak odası ve banyosu bulunuyor. Loft tarzı binalardan alışık olunan o endüstriyel cazibeyi sürdürmek için eski binanın beton kolonları ve bazı unsurları evin yeni halinde de aynen muhafaza edilmiş.

Restorasyon çalışması yapılırken enerji tasarrufu on planda tutulmuş. Cevre dostu bir yaşam alanı ortaya çıkarmak için çalışan ekip, evi enerji dostu bir ısıtma düzeneğiyle donatırken, izolasyon özelliği bulunan cam kapılar sayesinde dışarıdan gelen ısının da olabilecek en verimli bir şekilde evin içine dağılmasını sağlamış.

Evin içinde farklı ve havalı bir düzenleme yapılarak garaj içeride olacak şekilde dizayn edilmiş. Bu sayede şehir içindeki park yeri sorununu dikkate alan tasarımcı ekibi, cevre dostu ev prensibi çerçevesinde bu garajı, özellikle elektrikle çalışan otomobiller için düzenleyerek bir de şarj istasyonunu eklemiş.

HAZIRLAYAN: NAZİRE HİÇYAKAMAZER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.